Vekarateatteri

Osoite: Kalevankatu 1, Kerava
Puhelin: 050 354 4706
Aukioloajat: Sopimuksen mukaan

Meistä

 

Keravalla sijaitseva Vekarateatteri on ollut toiminnassa jo vuodesta 1990 ja on varsinainen lasten ja nuorten ilmaisukoulutoiminnan uranuurtaja. Jo ensimmäisenä toimiolovuotenaan Vekarateatteri keräsi 60 osallistujaa eikä meno ole hiipunut piiruakaan vielä tähänkään päivään mennessä!

Vekarateatteri on opetusteatteri, joka tarjoaa teatteriopetusta 6-15 -vuotiaille kahdeksassa eri ikäluokassa, jonka jälkeen teatteriharrastusta voi jatkaa vielä Keravan Nuorisoteatterin ja aikuisryhmän kanssa. Vekarateatterin tarjoama esitystoiminta painottuu kevääseen ja kesiin, jolloin paikassa on tarjolla teatteriesityksiä.

Teatteriharrastus on itsessään loistava tapa oppia ilmaisemaan itseään ilman jännityksenpelkoa, sillä ilmapiiri ryhmissä on hyvin turvallinen ja opettavainen, jossa kaikenlaiset kommellukset ovat kaikille hyväntuulista arkipäivää. Nuoremmille teatterinharrastajille löytyy kahdeksan eri ikäluokkaa, joista ensimmäinen (VA) on tarkoitettu 6-8 -vuotiaille. Tämän lisäksi Vekarateatterilla on ryhmät erikseen 9-vuotiaille (V3), 10-vuotiaille (V4), 11-vuotiaille (V5), 12-vuotiaille (V6), 13-vuotiaille (V7), 14-vuotiaille (V8) ja 15-vuotiaille (V9). 

16-vuotiaat ja sitä vanhemmat teatterin harrastuksen pariin haluavat voivat osallistua Keravan Nuorisoteatterin toimintaan. Ryhmän tavoitteena on antaa hyviä edellytyksiä opinnoille esimerkiksi taide-, opetus- ja sosiaalialoille. Minkäänlainen teatterikokemuskaan ei ole tarpeen, vaan voit tulla vapaasti pitämään hauskaa. Nuorisoiän jälkeen Vekarateatteri tarjoaa aikuisille suunnatun aikuisryhmän, jossa tarkoituksenasi on oppia teatterin avulla ilmaisemaan itseäsi paremmin. Tällä on positiivinen vaikutus niin työelämään kuin kaikkeen muuhunkin ihmisten kanssa kanssakäymiseen.

Tavallisimpien teatteriryhmien lisäksi Vekarateatteri tarjoaa 3-6 -luokkalaisille IP-Klubia koulupäivän jälkeiseksi ajaksi. IP-klubilla on helppo rentoutua koulupäivän jälkeen ja tilat sopivat hyvin läksyjen tekemiseen ja terveellisestä välipalasta nauttimiseen.  Tarjolla on myös paljon ohjattua ohjelmaa aina peleistä erilaiseen taiteeseen saakka. IP-Klubia ohjaajina toimivat useat eri ammattitaitoiset vetäjät, joiden kanssa ei taatusti tule tylsää!

Vekarateatteri myös tarjoaa monipuolisia tilojaan muiden käyttöön. Vuokrattavissa ovat Kulttuurikeskus Hyyppärän Edvard- ja Lauri -salit, joista ensimmäinen on tilojen alakerrassa sijaitseva hieman isompikokoisempi ja monipuolisempi juhla- ja esiintymistila, jonka varustuksiin kuuluvat keittiö ja peleillä varustettu pienempi kerhohuone. Yläkerrasta löydät Lauri -salin, jonka yhteydestä löytyvät myös isompi keittiö, aulakahvila ja esiintyjälämpiö.

Teatteriharrastuksen aloittaminen ei ole koskaan liian myöhäistä ja harrastuksesta on hyötyä mitä erikoisemmissa elämän eteen tulevissa tilanteissa. Vekarateatterin hyväntuulisista ryhmistä saat myös elinikäisiä elämyksiä ja tuttavuuksia, joiden kanssa tulee pidättyä yhteyttä kaukaisempienkin aikojen jälkeen.

Ryhmien kokeileminen ja näihin tutustuminen on ilmaista, joten kustannuksetkaan eivät ole mikään este uuden harrastuksen aloittamiseen!