Satumaailmojen perässä Uudessa Kirjakaupassa

Uusi Kirjakauppa -Screenshot.png

Olen ollut nuorempana suhteellisen kova kaveri lukemaan, mutta vuosien vieriessä tämä harrastus on jäänyt ajan puutteen vuoksi valitettavan syrjään, enkä ole päässyt sukeltamaan kirjainten kasaamiin fantasiamaailmoihin pienoiseen toviin. Tähän olisi ainakin teoriassa mahdollista tehdä muutos nyt, sillä olin päättänyt, että käyn seuraavaksi vierailemassa Riihimäellä sijaitsevassa Uudessa Kirjakaupassa. Netin perusteella kyseessä ei kuitenkaan ole nimestään huolimatta kovinkaan uusi kirjakauppa, sillä liike on perustettu jo vuonna 1929, joka ainakin herätti oman sisäisen mielenkiintoni.

Löytämäni kuvat ja videot kertovat, että liikkeestä löytyisi erittäin laaja valikoima erilaisia kirjoja kaikille eri kirjallisuuslajeista kiinnostuneille. Jos kirjat eivät ole se ykkösjuttu, valikoimissa vaikuttaisi olevan todella paljon muutakin mukavaa, kuten askartelu- ja maalaustarvikkeita, lautapelejä ja sarjakuvia, joista ainakin sarjakuvat ovat aina olleet erityisen lähellä sydäntäni vaahtosammuttimen kokoisesta asti.

Aamun valjetessa oli aika lähteä liikkumaan Riihimäkeä kohti, mutta onneksi tämäkin päivä oli edellisten päivien tapaan lämmin ja keväinen, jotta paikan päällä ei tarvitsisi talsia ahdistavassa vesisateessa. Junamatkani sujui oikein rattoisissa merkeissä ja matka menikin lähes huomaamatta ohitseni, sillä olin uppoutunut matkan ajaksi kuulokkeideni tarjoamaan musiikin pauhuun. Riihimäelle saavuttuani pääsin vihdoinkin kävelyhommiin, kun lähdin paikantamaan Uuden Kirjakaupan sijaintia. En ole ikinä eläessäni käynyt Riihimäellä ennen tätä, joten olin hieman epäileväinen paikan löytämisen suhteen, sillä eksyjämestarina onnistun eksymään yksikatuisella kotikadullanikin harva se päivä. Huojennuksekseni paikka oli vain muutamien minuuttien päässä Riihimäen asemalta, eikä edes minunkaltainen suunnistajanoviisi onnistunut eksymään tällaisella matkalla, vaikka se ei jäänytkään jalkojeni yrittämisen puutteesta kiinni..

Liikkeen sisätiloihin päästyäni eteeni avautui jokseenkin perinteiseltä näyttävä kirjakauppa, sillä kirjojen valtavan määrän lisäksi silmiini osui askartelutarvikkeita, kyniä ja lautapelejä, joita osasinkin jo odottaa. Lähdin kiertelemään liikettä välittömästi ja vaikka paikka ei ehkä olekaan neliömääräisesti mitattuna maailman isoin, minulle kävi nopeasti ilmi, että paikan katsastamiseen menisi kyllä pidempi tovi suuren valikoiman vuoksi. Kirjahyllyt olivat täynnä mitä erilaisempia kirjoja, joista huomioni kiinnittyi ensimmäisenä Mauri Kunnaksen kirjoihin, joita olin itsekin lueskellut nautinnolla pienempänä. Erilaisten lastenkirjojen lisäksi kaivelin hyllyistä kätösiini Ilkka Remeksen jännityskirjallisuutta ja Stephen Kingin kauhuromaaneja, jotka ovat molemmat kuuluneet vakilukemistooni joitakin vuosia taaksepäin. Urheilusta pitävät (joihin itsekin lukeudun), saattavat tykästyä sellaisiin elämänkertakirjoihin kuin Litmanen10, Teemu ja David Beckham, joista voin ainakin itse henkilökohtaisesti suositella Teemua jokaiselle jääkiekon ystävälle.

Tavallisemman kirjallisuuden lisäksi Uudesta Kirjakaupasta oli löydettävissä laaja valikoima mitä erilaisempia lauta- ja palapelejä. Palapelit eivät ole olleet itselleni koskaan se suurin intohimon lähde, mutta lautapelejä on tullut pelattua kierros jos toinenkin. Ensimmäisenä silmäni huomioivat klassisen Trivial Pursuitin, mutta pelejä on vino pino niin lapsillekin kuin vanhemmillekin pelaajille. Liikkeessä oli myös hyllykkö pyhitettynä yksistään Warhammer-figuureille ja näiden tarvikkeille. En tunne kyseistä figuurimaailmaa kovinkaan hyvin, vaikka Warhammer-universumi onkin hyvin tuttu itselleni. Valikoimissa on monipuolisen figuurivalikoiman lisäksi maaleja ja pieniä työkaluja figuurien modifioimiseen.

Tein vielä viimeisiä kierroksia paikassa ja näin nurkkauksen, jossa oli esillä erilaisia kahvimukeja sarjakuvateemoilla, kuten Fingerporia ja Viiviä ja Wagneria. Itsekin olisin uuden kahvimukin tarpeessa, mutta silmäni huomaavatkin monipuolisen jääkaappimagneettivalikoiman, jota alankin tutkimaan välittömästi. Suurimmassa osassa oli kirjoitettuna jokin hauska teksti, joista omaksi suosikikseni nousi ’’Aloitan dieetin aina samana päivänä – huomenna!’’. Näiden vieressä oli myös laaja valikoima kortteja mitä erilaisempia tapahtumia varten, joista ainakin osa oli upeaa käsityötä. Ihailen vielä hetken liikkeen valikoimaa, mutta lähes tunnin vierailun jälkeen tulin siihen tulokseen, että olisi aika siirtyä eteenpäin. Uusi vierailukerta Uuteen Kirjakauppaan on edessä ehkä taas sitten, kun innostun palaamaan aktiivisempaan lukemispuuhaan! One day I will..

Lisätietoja yrityksestä: https://www.ostoskortteli.fi/riihimaki/uusi-kirjakauppa/

Riihimäen parhaat tarjoukset: https://www.ostoskortteli.fi/tarjoukset/?keyword=&location=riihimaki&category=&price_range=&sort=

Muita kumppaneita: https://www.ostoskortteli.fi/kumppanit/

Video liikkeestä: https://www.youtube.com/watch?v=nHHzWG_idMg