Salamanteri ja liikkeen lemmikkieläinten cuteness overload

Salamanteri -Screenshot.jpg

Olen aina ollut eläinten suuri ystävä ja vaikka minulla ei koskaan ole ollutkaan mahdollisuutta pitää mitään oikeata lemmikkiä nuoruudessani, haaveilen edelleenkin omasta koirasta ja mahdollisesti muistakin eläinystävistä, riippuen elämäntilanteestani tulevaisuudessa. Tämän vuoksi olen aina ollut hieman kiinnostunut eläinaiheisista asioista, jonka vuoksi sain sysäyksen käydä eläinkaupassa katselemassa meininkiä!

Minulla oli asioita Hyvinkäällä, jonka vuoksi olin ottanut osoitteekseni Salamanterin -tilat, jonne suunnistamisen pitäisi olla hyvin helppoa, sillä liike sijaitsee Hyvinkään keskustassa ja aivan Kauppakeskus Willan läheisyydessä. Salamanteri oli luonnollinen vierailuvalinta, sillä liikkeessä on heidän omien nettisivujensa mukaan yli 300 neliömetrin tilat, joista löytyy iso valikoima erilaisia tuotteita kaikenkarvaisille eläimille. Paikasta löytyy koiranomistajille ja kissanomistajille ne perinteisemmät tuotteet, mutta tämän lisäksi paikasta saa tuotteita esimerkiksi jyrsijöitä, lintuja, matelijoita ja akvaarioeläimiä varten. Liikkeessä pitäisi olla joitakin eläimiä näytillä, joten jos vaikkapa pienet jyrsijät ovat sinun lemmikkieläinhaaveesi, löydät nämä verrattomat veitikat täältä mukaasi vuosien ajaksi!

Pienoisen junamatkan jälkeen olin jälleen vaihteeksi Hyvinkään asemalla ja otin suunnakseni Salamanterin tilat. Liikkeen naapurissa sijaitsee myöskin Paakari Puustin kahvila, jossa olin jo aiemmin käynytkin ja kirjoitellut fiiliksiäni. Salamanterin eteen päästyäni olin hieman yllättynyt näyteikkunoiden valtavasta koosta, joka kertoi sisätilojen olevan vähintäänkin tilavat. Sisään astuessani tiesin heti, että en ollut väärässä. Liike oli todella iso ja ensimmäisenä huomioni kiinnittyy isoon akvaarioseinämään, joissa valtaosassa oli mitä erilaisempia kaloja, kuten kirkkaita kultakaloja tai viiksekkäitä monneja. Vedenelävien lisäksi täältä oli yhytettävissä muutamia terraarioita, joissa asusteli erilaisia matelijoita, kuten käärme ja jokunen lampun alla paistatteleva lisko. Kävin jokaisen akvaarion ja terraarion tarkkaan läpi, sillä eri näköisten kalojen ja liskojen puuhailua oli yllättävän viihdyttävä seurata.

Jonkun aikaa kaloja katseltuani huomasin taaempana olevan eläinhuoneen, jonne päätin mennä pyörimään kalojen jälkeen. Astuessani huoneeseen sain undulaattien ja kanarialintujen kuuluvaa sirkutusta osakseni. Tätä ei kestänyt kauaa, sillä eläinhuoneen nurkassa oleva komea papukaija päätti avata nokkansa ja hiljentää muun huoneen kuuluvalla äänellään. Kyseinen papukaija puheli minulle erilaisia sanoja joista en saanut kunnolla selvää, mutta päätin silti esitellä itselleni tälle siipiveikolle. Pienen turinoinnin jälkeen siirryin katselemaan muita ihania eläimiä ja erityisesti huoneen lattialla olleet kaksi kania, jotka olivat rodultaan kääpiöluppia, herättivät jakamattoman kiinnostukseni. Nämä yksilöt olivat erityisen kesyjä ja koska he olivat näytillä avoimesti, uskaltauduin silittämään molempia karvapalloja. Näiden lisäksi kopissa ja häkissä oli muita eläimiä näytillä, kuten komeaakin komeampi leijonaharjaskani. Muita söpöläisiä olivat huoneen gerbiilit, talvikot, hamsterit ja marsut, joiden lisäksi osa eläimistä piilotteli koloissaan, enkä päässyt ihailemaan näitä. Tämän pidemmän eläinhuonevierailun jälkeen astuin vilkaisemaan liikkeen muuta tarjontaa, jossa olisi kyllä vielä katseltavaa.

Salamanterissa oli ravintoa monille erilaisille eläimille ja yllätyksekseni näin hyllyissä eläviä jauhomatoja ja heinäsirkkoja, joiden kiipeily oli hieman hypnoottisen oloista touhua. Tuoreempien luikertelijoiden lisäksi liikkeessä oli todella paljon erilaista vähemmän elävää syötävää. Lihaa pakastimesta? Löytyy. Kuivamuonaa punnituksella? Jo vain. Valmiimmat koiran rotujen mukaan tehdyt ruoat? Tietenkin. Ruokaa siis todellakin on moneen lähtöön, oli lemmikkinäsi sitten käärme, lintu, kala, koira tai kissa tai jokin tältä väliltä. Jälkiruoaksi voit tarjota lemmikillesi paikasta löytyviä herkkuja, kuten possun saparoita, ankan siipiä tai naudan keuhkoja.

Salamanterissa oli akvaarioita varten paljon erilaisia tarvikkeita, kuten visuaalisuutta kohentavat sisustuselementit. Tarjolla oli paljon erilaisia eläviä kasveja, mutta myös puun palasia ja muita akvaarioista löydettävää kivaa. Näiden lisäksi tarjolla olivat filtterit ja muut vedenpuhdistukseen liittyvät tarvikkeet, puhumattakaan näiden vedenelävien ruoasta. Valikoimasta löytyi myös kuivalle maalle sopivia piilopaikkoja ja sisustustarvikkeita matelijoiden terraarioihin. Näiden lisäksi liikkeessä oli mukavasti kaikenlaisia muita varusteita kuten pieniä koppeja, makuualusia sekä pehmeitä nukkumisalustoja. Suurin osa näistä oli erityisesti koirille soveltuvia, mutta liikkeessä oli myös esimerkiksi erilaisia puuhatorneja ja oleilukoloja kissoille. Kissatarvikkeita ja ruokaakin paikassa oli vino pino, joten ei ole tosiaankaan väliä minkälaisen lemmikin omaa, koska paikasta löytyy omiin silmiini jokaiselle jotakin.

Vilkuilin liikkeen tilat vielä pintapuolisesti läpi ennen lähtöäni, sillä olin ollut liikkeessä jo miltei tunnin. Oli joitakin tarvikkeita, joita en ollut vielä tarkastellut ja tähän kategoriaan jäivät esimerkiksi erilaiset vaatteet, turkinhoitoaineet, shampoot ja harjat, mutta näiden lisäksi paikasta on löydettävissä vaikka minkälaisia löytöjä, jotka jätän tällä erää odottamaan löytäjää. Kävin vielä eläinhuoneen kautta hyvästelemässä papukaijan ja pörröiset kanit, jonka jälkeen lähdin liikkumaan muita asioitani kohti. Olisi niin tehnyt mieli ottaa kani mukanani, mutta ehkäpä sellaista hankintaa pitäisi harkita hieman pidemmän aikaa.. Kenties seuraavalla kerralla?

Lisätietoja yrityksestä: https://www.ostoskortteli.fi/hyvinkaa/salamanteri/

Hyvinkään parhaat tarjoukset: https://www.ostoskortteli.fi/tarjoukset/?keyword=&location=hyvinkaa&category=&price_range=

Muita kumppaneita: https://www.ostoskortteli.fi/kumppanit/